Малка крачка за FIFA 17, голям скок за електронния спорт

Лайвстайл

Светът на електронните спортове се развива динамично. Толкова динамично, че вече има място на телевизионния екран, редом до класическите спортни сблъсъци. Това доказаха от британския спортен канал BT Sport, които подписаха договор с гиганта EA, който ще вмести на малкия екран FIFA 17 Ultimate Team Championships. Така зрителите на комерсиалните спортни предавания, вече ще могат да гледат и виртуални футболни битки на играчи от цял свят. Договорът включва версиите на FIFA 17 за Plastation4 и XBox One, пише digitalsport.co.

След като френската футболна Liga 1 и немската Bundesliga обявиха, че техни отбори ще вземат участие в турнирите по FIFA 17, а шотланската eSports лига поддържана от футболния клуб Селтик събра отбори от играчи за специален турнир, по-всичко личи, че реалният футболен изнес поглежда сериозно към електронните спортове.    

Сега когато и телевизия от ранга на BT Sport ще излъчва виртуални сблъсъци, електронните спортове получават сериозна легитимация като комерсиален продукт. Всъщност ситуацията е win-win, тъй като BT Sport ще имат възможност да спечелят феновете на FIFA и да привлекат още аудитория към останалите си спортни предавания.

Така или иначе, пробивът на електронните спортове на комерсиалната сцена е добра предпоставка за още по-голямо развитие в близко бъдеще.

ПРЕГЛЕДАЙТЕ СЪЩО И

Има ли Black Friday в България?

През последното десетилетие у нас навлязоха редица нови традиции, които често предизвикват разделение в обществото. Единият лагер се бои,

Read More...
Pixabay

10 пъти “за” дигиталния маркетинг

Както големите, така и малките, и средните бизнеси все още се опитват да се настроят спрямо постоянно променящата се

Read More...
Pixabay

Истинска и виртуална реалност – къде е балансът?

Уикенд е. Излизате от вкъщи, хващате влака, слизате от него и сте в Дивия Запад. Отивате в местната кръчма,

Read More...

Напишете коментар

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Mobile Sliding Menu