Биткойн мина границата от $1 200

Иновации, Новини

Стойността на криптовалутата bitcoin премина границата от $1 200, достигайки най-високото си ниво за всички времена – $1 206. Пробивът се задържа за кратко, след което цената падна до около $1 170.   

Това се случи на фона на спекулации, че американските власти ще дадат зелена светлина на bitcoin ориентиран инвестиционен фонд. Ако това се случи bitcoin фондът ще стане първият, който може да участва на капиталовите пазари.

Традиционните финансови играчи отбягват криптовалутата, тъй като в техните очи тя е прекалено волатилна, усложнена и рискова. Въпреки това bitcoin се представя по-добре от всяка друга валута от 2010 г. досега. Изключение прави единствено 2014 г. Благодарение на скока в цената, общата капитализация на всички циркулиращи bitcoin-ни по света стигна 20 млрд. долара, което се равнява на БВП на страна като Исландия.

Според някои анализатори, ако американските власти одобрят bitcoin фондa, криптовалутата ще стане далеч по-атрактивна за конвенционалните инвеститори.  Въпреки потенциално високата възвръщаемост, слабата корелация с други валути и активи, падащата волатилност и високата ликвидност, няма достатъчно доказателства, че сериозните инвеститори все пак ще вложат средства в криптовалутата, пише CNBC. 

“Биткойн просто не е достатъчно ликвиден за нас, че дори да мислим за него“, казва Пол Ламбърт, фондмениджър и ръководител на отдела за валутни инвестиции в Insight, Лондон.

Три инвестиционни фонда, които следят стойността на биткойн, очакват решението на Комисията по ценните книжа и фондовите борси в САЩ. Според спекулациите, поне един оттях има шанс да бъде одобрен. Комисията ще излезе с решение до 11 март тази година.

ПРЕГЛЕДАЙТЕ СЪЩО И

Има ли Black Friday в България?

През последното десетилетие у нас навлязоха редица нови традиции, които често предизвикват разделение в обществото. Единият лагер се бои,

Read More...
Pixabay

10 пъти “за” дигиталния маркетинг

Както големите, така и малките, и средните бизнеси все още се опитват да се настроят спрямо постоянно променящата се

Read More...
Pixabay

Истинска и виртуална реалност – къде е балансът?

Уикенд е. Излизате от вкъщи, хващате влака, слизате от него и сте в Дивия Запад. Отивате в местната кръчма,

Read More...

Напишете коментар

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Mobile Sliding Menu